Logeerhuis De Opstap naar de Molukkenstraat

nieuws

Stichting Logeerhuis De Opstap verhuist dinsdag naar de Molukkenstraat. Het logeerhuis is bedoeld voor herstellende mensen die nog niet alleen thuis kunnen zijn. 

De Opstap is twee jaar geleden ontstaan als burgerinitiatief. Het logeerhuis biedt een nieuwe vorm van mantelzorg: gezamenlijke mantelzorg in een huiselijke omgeving. Bijvoorbeeld voor mensen die na een ziekenhuisopname nog niet alleen thuis kunnen zijn, of voor mensen die tijdelijk geen beroep kunnen doen op mantelzorg. Het is nadrukkelijk geen zorginstelling. Vrijwilligers zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in het logeerhuis.

Het burgerinitiatief wordt financieel ondersteund door de gemeente Groningen en fondsen. Humanitas Groningen begeleidt de vrijwilligers.