“Ik hoop dat de wethouder ons de verlichting geeft”

Een beetje zenuwachtig zijn ze. De voetballers van het trapveldje aan de Nijensteinheerd in de wijk Beijum. Maandagavond gaan ze handtekeningen aanbieden aan de wethouder voor verlichting op het veld.

In de wintermaanden kan er in de avonduren niet gevoetbald worden op het veld omdat het dan na 17.00 uur te donker is. “Het zou daarom mooi zijn als er in elke hoek een verlichtingspaal kan worden geïnstalleerd”, vertelt initiatiefnemer Dillon Hummel. Het verzoek is eerder bij de wethouder gedaan maar toen reageerde hij afwijzend. “Het zou volgens hem overlast geven. Maar ik geef niet op. Ik heb contact opgenomen met ROOD, de jongerenorganisatie van de SP.”

Samen hebben ze ruim driehonderd handtekeningen opgehaald in de wijk. “Eigenlijk is iedereen ontzettend enthousiast”, zegt woordvoerder Bart Maandag van ROOD. “Buurtbewoners omarmen het idee, want vrijwel iedereen heeft een handtekening gezet.”

Maandagavond worden de handtekeningen aan de wethouder overhandigd. “Ik hoop dat de wethouder groen licht geeft. We vinden het ontzettend leuk om hier te voetballen. En dat kan nu niet omdat het na een drukke schooldag al donker is.”