Forse toename aantal barbershops in stad

Het aantal barbershops in de stad neemt de laatste jaren toe. De kapsalons voor mannen blijken een gat in de markt. Tot 2009 was er in de stad geen typische barbershop te vinden maar nu zijn er al tegen de tien shops waar mannen een totaalbeleving kunnen ondergaan.

De eerste echte barbershop in de stad werd acht jaar geleden geopend aan de Westersingel met de naam De Barbershop. “Wij waren de eerste maar zijn niet bang voor concurrentie. Er is in een stad als Groningen met veel jonge mensen genoeg ruimte voor meerdere barbershops,” vertelt Melvin, terwijl hij een klant een perfect kapsel aanmeet.

Na De Barbershop openden onder andere Moustache Barbershop, De Zwarte Raaf, Gents Barbershop, Kingcuts Barbershop en Echte Mannen Barbershop hun deuren.

Bij barbershops kunnen mannen niet alleen terecht om hun haar te laten knippen maar ook voor het bijwerken van de baard of snor. Ook wordt er vaak een biertje, een kop koffie of een borrel geschonken.

Moustache Barbershop
Moustache Barbershop

 

De Zwarte Raaf
De Zwarte Raaf