Dick Nanninga middag in Treslinghuis

nieuws
Foto: Nationaal Archief Fotocollectie Anefo

In het Treslinghuis wordt zondag een middag gehouden ter ere van Dick Nanninga. De voetballer woonde als kind met zijn ouders aan het Klaverpad in het Blauwe Dorp.

Schrijver Jeroen Siebelink vertelt zondag over zijn zojuist verschenen biografie van de voetballer. Zanger Meindert Talma zingt een lied over Nanninga en laat daarbij oude beelden zien. De middag wordt geleid door oud-sportverslaggever Dick Heuvelman.

De middag wordt gehouden om een petitie van Tweede Kamerlid Tjeerd van Dekken en statenlid Sandra Beckerman te ondersteunen. Die willen in de Oosterparkwijk een eerbetoon aan de voetballer. Nanninga speelde voor Oosterparkers, Veendam, Roda JC en MVV, en scoorde een doelpunt in de finale van het WK in 1978. hij overleed in juli vorig jaar

Deel dit artikel:
Adverteren?