CU en SP willen sociale woningbouw in Meerstad

De ChristenUnie en de SP willen op zijn minst 100 sociale huurwoningen in Meerstad. De fracties zullen tijdens het debat over de gemeentebegroting van 2017 hiervoor met een voorstel komen.

Er is volgens de partijen veel behoefte aan sociale huurwoningen in de stad en ze vinden dat Meerstad een gemengde woonwijk moet worden. CU-fractievoorzitter Inge Jongman: “Het is voor gezinnen steeds moeilijker geworden om een sociale huurwoning te vinden. In Meerstad hebben we de ruimte en kunnen we met 100 sociale huurwoningen een goed begin maken om dit probleem op te lossen.” SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk: “Het bouwen van meer sociale huurwoningen is één van de belangrijkste opgaven voor de komende jaren. Huurders en woningzoekenden mogen niet nog verder in de knel komen, daarom moeten we zo snel mogelijk beginnen met bouwen.”

De gemeenteraad debatteert vandaag over de begroting voor 2017. De SP en de CU zullen het college van B & W oproepen om de bouw van minimaal 100 sociale huurwoningen in Meerstad te realiseren.