RTV Noord: gedwongen ontslagen en versoberd aanbod

nieuws
foto: Roel Breet

De bezuiniging bij RTV Noord leidt tot gedwongen ontslagen en versobering van het programma-aanbod. Dat meldde de leiding van RTV Noord woensdagmiddag aan het personeel.

De regionale omroep moet het volgend jaar met ruim één miljoen euro subsidie minder doen. Er verdwijnen zes banen bij ondersteunende diensten. Ook is er minder geld voor het inhuren van freelance-medewerkers.

RTV Noord stopt met de televisiequiz Klouk en het radioprogramma Twij Deuntjes Veur Ain Cent. Er is ook geen geld meer voor De Nacht van Noord en het Leukste Dorp van Groningen. Ook de weekendprogrammering wordt soberder van opzet en teletekst verdwijnt. Er wordt niet bezuinigd op de nieuwsredactie, maar wel op de huisvesting, en de bedrijfskantine gaat dicht.