Onrustig in Zwanestraat

nieuws

Door een studentenfeest was het donderdagavond onrustig in de Zwanestraat in het centrum. Zeker één persoon is onwel geworden en door een ambulance afgevoerd richting ziekenhuis.

Het feest werd gehouden door studentenvereniging Mesacosa. Omstreeks half elf liep de gehele Zwanestraat vol met studenten ook afkomstig vanuit Amsterdam. Door het vele publiek werden veel feestgangers verzocht om buiten te blijven. Op straat werd alcohol genuttigd en sommige studenten liepen met ontbloot bovenlijf rond waardoor uiteindelijk de politie is gebeld. Deze brak bij aankomst de groep uit elkaar en zorgde voor wat meer rust in de straat. Uiteindelijk is één persoon door nog onbekende oorzaak onwel geworden en afgevoerd.

De feestgangers vanuit Amsterdam hadden al voor overlast gezorgd in de trein. Omroep Flevoland liet weten dat het om ongeveer 350 studenten ging die onderweg waren naar Groningen. De studenten moesten overstappen op station Almere Centrum. De NS waarschuwde de politie, die met meerdere voertuigen en de hondenbrigade uitrukte om de studenten bij het overstappen te begeleidden. Uiteindelijk is er niemand aangehouden.