Genomineerden Beste Groninger Boek bekend

nieuws

De genomineerden voor Het Beste Groninger Boek 2016 zijn bekend, dat meldt de Stichting Literaire Activiteiten Groningen. De prijs wordt elk jaar uitgereikt aan de auteur van het boek dat een connectie heeft met Groningen. 

Uit een totaal van 41 inzendingen koos de jury acht genomineerden voor de prijs. Vier boeken in de categorie ‘non-fictie’ en vier in de categorie ‘fictie’.

Een van de genomineerden in de categorie non-fictie is het boek ‘De atlas van Beckering’. In dit boek staan kaarten die de dynamiek van het Groninger land vertonen in de achttiende eeuw. De kaarten, tekeningen en historische plaatjes laten de wereld op een verrassende manier zien door de ogen van Beckering. Andere genomineerden zijn Wouter Gordijn met ‘De liefdesmachine’ en Siemon Reker met ‘Biografie van het Gronings’.

De jury maakt donderdag 30 oktober de winnaars van het Beste Groninger Boek bekend.