Be Quick boekt mooie overwinning bij Hercules in derde divisie

Foto Andor Heij. Archief. Daan Driever, in het wit, scoorde voor Be Quick.

Be Quick 1887 heeft na 2 wedstrijden op rij niet gewonnen te hebben, weer eens 3 punten aan een duel overgehouden. In Utrecht werd na een rommelige eerste helft uiteindelijk verdiend gewonnen van Hercules: 1-3.

door Erwin Schipper

Be Quick waar Noordmans de geblesseerde Keekstra verving, begon rommelig aan de wedstrijd. Balverlies van Nieboer werd echter niet afgestraft door spits Zakaria van Hercules. Tot een goed uitgespeelde aanval kwamen de Groningers in de eerste helft nauwelijks. Schoten van Smits en Al Mahdi net naast, waren de enige wapenfeiten van Be Quick. Aan de andere kant mocht het keeper Woering dankbaar zijn dat met 0-0 de rust gehaald werd, want Woering redde 2 keer voortreffelijk op schoten van dichtbij.

De 2e helft was nog geen drie minuten oud toen Hercules de buitenspelval omzeilde en met twee man voor de keeper stond. Op de beheerst door Tyrone Fonville ingeschoten bal was Woering ditmaal kansloos: 1-0. Be Quick 1887 drong daarna aan zonder tot grote kansen te komen. Trainer Mischa Visser moest iets doen en hij wisselde aanvallend door aanvaller Gino Fokkens te brengen voor de geblesseerde verdediger Robert Talens.

De Groningers trokken vanaf dat moment nog meer de wedstrijd naar zich toe, al was er een verwoestend afstandsschot voor nodig om op 1-1 te komen. Al Mahdi sneed vanaf links naar binnen en haalde vanaf 20 meter snoeihard uit. Zijn schot verdween prachtig in de kruising: 1-1. De volgende aanval was het direct weer raak en wederom was het doelpunt van grote schoonheid. Daan Driever draaide in de 78e minuut knap weg bij zijn directe tegenstander en plaatste de bal schitterend hoog in de lange hoek: 1-2.

Met verdediger Tiesinga er nog bij, ingevallen voor spits Careman, gaven de Groningers de voorsprong niet meer uit handen. In de 86e minuut kwam Be Quick 1887 zelf nog op 1-3 toen de uiterst warrig fluitende scheidsrechter Thijs de bal op de stip legde. Driever maakte vanaf 11 meter geen fout en maakte zijn 2e doelpunt van de wedstrijd: 1-3.

Trainer Mischa Visser was na afloop tevreden. “Mooi dat zo’n aanvallende wissel goed uitpakt. We staan er op dit moment erg goed bij bovenin. Nu proberen om de inhaalwedstrijd thuis tegen EVV te winnen”.

Be Quick 1887 blijft op de 2e plaats, op 6 punten van koploper De Dijk en in punten gelijk met nummer 3 Quick 20. De Groningers hebben echter de inhaalwedstrijd tegen EVV nog voor de boeg.