Student Hotel pareert kritiek LSVb

nieuws

The Student Hotel herkent zich niet in het negatieve beeld dat de Landelijke Studentenvakbond LSVb schetst.

De LSVb stelt dat The Student Hotel huurrechten schendt en dat studenten door TSH gedwongen worden om hoge huren te betalen omdat er onvoldoende normaal geprijsde kamers beschikbaar zijn. Volgens TSH zijn de vestigingen in Groningen en de drie grote steden al vóór het academische jaar volgeboekt, dus is er geen sprake van gedwongen huur. Door de forse groei van internationale studenten wordt de kwaliteit en ambitie van het Nederlandse onderwijssysteem gewaarborgd, aldus TSH.

Daarnaast kiezen studenten steeds vaker bewust voor huisvesting met allerlei voorzieningen, services en sociale en culturele programma’s. TSH bedient met zijn 2.400 kamers slechts 0.5% van de markt, maar wil graag met de LSVb nadenken hoe het bestaande aanbod van betaalbare studentenwoningen uitgebreid kan worden.