Stadsbestuur afwezig in Moermansk

nieuws
foto: Martin Lie, Trondheim / wikipedia

Het stadsbestuur zal voorlopig niet aanwezig zijn bij de activiteiten rond het 100-jarig bestaan van zusterstad Moermansk.

“Gezien de delicate verhouding tussen de EU en de Russische Federatie is er voor gekozen om voor een symposium over 100 jaar Moermansk in september nog geen bestuurlijke afvaardiging te sturen. In oktober zal de officiële verjaardag van Moermansk gevierd worden, overwogen wordt nog om dan wel een bestuurlijk bezoek af te leggen, samen met de Nederlandse consul”, schrijft het college aan de raad.

Een delegatie bestaande uit het bestuur van de stichting Groningen – Moermansk, enkele vertegenwoordigers van bedrijven, de Nederlandse vice-consul in St. Petersburg zal het symposium wel bezoeken. Namens de gemeente Groningen zal mevrouw L. Stol, teamleider bij Economisch Zaken, deel uitmaken van deze delegatie.
.