Universiteitsbibliotheek na grote renovatie weer open

Studenten en medewerkers van de Rijksuniversiteit Groningen kunnen weer gebruik maken van de Universiteitsbibliotheek. Het gebouw is deze week weer open gegaan na een grondige renovatie.

“De afgelopen vijf weken hebben we de tweede verdieping aangepakt”, vertelt Babette Knauer van de universiteit. “We hebben de etage opnieuw ingericht, hebben zo’n vijfhonderd extra studieplekken gecreëerd, en hebben het luchtbehandelingssysteem vernieuwd.” De renovatie was volgens Knauer noodzakelijk omdat de bibliotheek flink gedateerd is. “In de oude situatie merkten we bijvoorbeeld dat mensen snel moe werden. Door een nieuw ventilatiesysteem hebben we dit probleem opgelost.”

De Universiteitsbibliotheek kon vorig jaar rekenen op 1,9 miljoen bezoekers. Dat leverde regelmatig een tekort aan werkplekken op. “Behalve extra werkplekken hebben we met de verbouwing ook studio’s gebouwd waar één of twee studenten zelfstandig kunnen zitten werken aan bijvoorbeeld hun scriptie.” De studenten laten ondertussen weten erg blij te zijn met de verbouwing.

De verbouwing van de Universiteitsbibliotheek is nog niet helemaal voltooid. De komende maanden wordt de eerste verdieping en de begane grond nog aangepakt.

Deel dit artikel: