Sandra Beckerman hoog op SP-lijst

Sandra Beckerman, fractievoorzitter van de SP in de Provinciale Staten van Groningen, staat op de zesde plaats van de conceptkandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. Zij is daarmee de op één na hoogste nieuwe binnenkomer op de SP-lijst. 

Onder leiding van Beckerman werd de SP vorig jaar de grootste partij van Groningen. Als fractieleider neemt Beckerman een actieve rol in het bestrijden van de macht van de NAM en het opkomen voor Groningers die getroffen worden door de gaswinning. Zelf is ze trots op haar nominatie: “Met Groningers winnen we van gasgiganten. We pakken de zeggenschap terug met alternatieven en activisme. Wat hier kan, kan overal. Den Haag verdient wel wat Groningse lef en strijd. Daar wil ik graag voor zorgen.”

Ook SP-regiovertegenwoordiger Aldo Schelvis is trots: “Sandra is als geen ander in staat om de strijd aan te gaan voor onze alternatieven en onze idealen. Ze weet al jaren met lef en humor overwinningen te boeken voor gewone mensen. Groningen mag trots zijn om straks zo’n volksvertegenwoordiger in Den Haag te hebben.”

De komende maanden zullen alle SP-leden praten over de kandidatenlijst. In januari stelt het congres van de partij de definitieve lijst vast.

Deel dit artikel: