Veel animo voor deelname adviesraad Lifelines

nieuws
Foto: LifeLines

In totaal hebben bijna 400 mensen zich opgegeven om plaats te nemen in de deelnemers adviesraad van Lifelines. De organisatie van het wetenschappelijke onderzoek is hier erg blij mee.

“Waar staan we nu, waar stonden we tien jaar geleden en waar staan we over twintig jaar? Dat vinden mensen belangrijk om te weten. Deelnemers aan Lifelines voelen zich betrokken en hebben de behoefte om mee te denken en mee te praten. En wij zijn blij verrast door het hoge aantal aanmeldingen”, zegt woordvoerder Jelmar Helmhout van Lifelines.

Lifelines is het grootste medische onderzoek van Nederland. De 167.000 deelnemers worden minimaal dertig jaar lang gevolgd. Het doel van Lifelines is om te onderzoeken hoe mensen op een gezonde manier ouder kunnen worden. Daarbij wordt nauw samengewerkt met huisartsen en het UMCG.

De deelnemers adviesraad geeft straks gevraagd en ongevraagd advies aan de directie van Lifelines op het gebied van strategische zaken en praktische dingen waar deelnemers mee te maken hebben.

Inmiddels zijn uit de bijna 400 aanmeldingen acht mensen geselecteerd. Tijdens de zomerperiode voeren deze acht mensen kennismakingsgesprekken met de directie. In september wordt de adviesraad die bestaat uit acht personen geïnstalleerd.