Leerlingen Werkman benadeeld bij herkansingen eindexamens

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Negen leerlingen van het Werkman College in de stad zijn door het ontbreken van een artikel in het door de school opgestelde Programma van Toetsing en Afsluiting niet goed geïnformeerd over de herkansingsmogelijkheden bij de eindexamens.

Het gaat om leerlingen die de basis- en kaderberoepsgerichte (BBL en KBL) van het Werkman VMBO volgen. In het zogenaamde PTA heeft de school een artikel van het eindexamenbesluit voortgezet onderwijs niet goed overgenomen. In dit artikel staat dat leerlingen naast het centraal examen ook het centraal schriftelijk en praktisch examen mogen herkansen. Doordat deze mogelijkheid niet duidelijk was zijn negen leerlingen benadeeld.

De school heeft contact opgenomen met de onderwijsinspectie, en laat weten de ontstane situatie erg te betreuren. Leerlingen die gedupeerd zijn geraakt krijgen binnen enkele dagen de mogelijkheid om te herkansen. Daarnaast biedt de school leerlingen die daar behoefte aan hebben extra ondersteuning ter voorbereiding op de herkansing.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *