Supporterscollectief ongelukkig met FC Groningen

Het supporterscollectief Groningen uit haar onvrede in een open brief op haar website. De werkgroep is zeer ongelukkig met de timing van de bekendmaking van de naam van het stadion. Dit gebeurde tegelijkertijd met de opening van de FC Groningen Experience, afgelopen vrijdag.

Het collectief maakte zich hard voor een museum voor FC Groningen. De club ging vervolgens op zoek naar geldschieters en kwam uit bij Noordlease. Eind goed, al goed denkt u. Maar vorige week werd duidelijk dat Noordlease ook naamdrager wordt van het stadion. Én dat dit bekend werd gemaakt tijdens de opening van het museum.

Dit schoot het Supporterscollectief in het verkeerde keelgat. De werkgroep heeft als doel de kernwaarden van de FC te bewaken. Sommige supporters zien de naam van het stadion als kernwaarde. Vandaar dat het collectief grote problemen heeft met de timing van FC Groningen.

Volgende week gaat het collectief weer met FC Groningen om de tafel. De volledige brief kunt u teruglezen op: open brief Supporterscollectief. De reactie van FC Groningen vindt u hier: Reactie FC Groningen.

De Euroborg heet vanaf 1 juli Noordlease Stadion.

Deel dit artikel: