Meer melding seksuele intimidatie aan RUG

nieuws
foto: Bob de Vries

Het aantal meldingen van seksuele intimidatie aan de Rijksuniversiteit Groningen is flink gestegen. In 2014 kwamen er drie klachten binnen, vorig jaar waren dat er dertien.

Dat meldt de Universiteitskrant, naar aanleiding van een rapport van vertrouwenspersoon Marijke Dam. Zij noemt de stijging opvallend. Het betreft vier vrouwelijke studenten, vijf vrouwelijke personeelsleden, twee promovendi en twee wetenschappers, in beide gevallen een man en een vrouw.

Bij de meldingen lijken interculturele verschillen soms een rol te spelen. Het gaat om buitenlandse studenten die zich kwetsbaar voelen in dit voor hen vreemde land, en om Nederlandse studenten die in het buitenland tegen problemen aanlopen, bijvoorbeeld op een stageplek. Marijke Dam pleit voor het instellen van een gedragscode voor online contact, zoals tussen leidinggevenden en studenten.

Deel dit artikel:
Adverteren?