Brandwondencentrum krijgt mooie gift

nieuws

Een nieuw project van het Brandwondencentrum Groningen heeft een bedrag van 20.000 euro ontvangen naar aanleiding van de laatste editie van SMC050. Dat is een Gronings evenement over digitale trends.

Het bedrag is bij elkaar gebracht door de Noordelijke Online Ondernemers. Het geld gaat naar het project Immersive Care op het brandwondencentrum. Daarmee worden patiënten via Virtual Reality geholpen.  Het brandwondencentrum zet Virtual Reality op verschillende manieren in.

Zo ervaren patiënten minder pijn als ze tijdens het verwisselen van het verband of tijdens oefeningen worden afgeleid door virtual reality. Kinderen met ernstige brandwonden die geïsoleerd op hun kamer moeten blijven kunnen interactief aanwezig zijn in hun schoolklas

Deel dit artikel:
Adverteren?