Twee tbs’ers krijgen extra tbs

nieuws
By Wutsje (Own work) [CC-BY-SA-3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

Twee tbs’ers die eind 2014 in de Van Mesdagkliniek een andere tbs’er zwaar mishandelden en probeerden te vermoorden, zijn veroordeeld tot nieuwe tbs-maatregelen.

Justitie had celstraffen van 2,5 en 3 jaar geëist, maar de rechter vond dat niet verstandig omdat hun behandeling daardoor onderbroken zou worden. Wel verliezen de tbs’ers hun opgebouwde privileges, zoals verlof. Bovendien kregen ze een voorwaardelijke celstraf van een jaar.

De verdachten vierden binnen de kliniek een feestje, compleet met drank en drugs. Toen het slachtoffer bezwaar maakte tegen het volume van de muziek, besloten enkele feestgangers hem te vermoorden. Het slachtoffer werd een uur lang mishandeld, tot de beveiliging ingreep.