Twaalf jaar cel voor moord Vishoek

nieuws
foto: Sjoerd Rumpt

De 47-jarige Fokko F. is door de Groninger rechtbank veroordeeld tot twaalf jaar cel voor doodslag op de 43-jarige prostituee Mariyana Lenarova.

De man stak in januari 2013 de Bulgaarse prostituee neer met een mes, in haar werkkamer in de Vishoek. Er waren diverse bewijzen tegen F.: er zat bloed van het slachtoffer op zijn schoenen en een collega van het slachtoffer herkende hem toen hij de peeskamer verliet.

De verdachte heeft steeds gezegd dat hij zich niets van het voorval kan herinneren. Uit onderzoek in het Pieter Baancentrum is gebleken dat hij doet alsof hij aan geheugenverlies en black-outs lijdt. De rechtbank stelt dat de man geheel toerekeningsvatbaar is. Justitie had eerder tien jaar celstraf geëist, maar de rechter deed er nog eens twee jaar bij.