Spanning bij praktisch verkeersexamen

Vandaag stond voor veel leerlingen weer het praktisch verkeersexamen op de agenda. Ook voor kinderen van basisschool de Heerdstee in Beijum.
De meeste leerlingen hebben hun theoriediploma al gehaald. Toch moeten ze zich ook nog bewijzen tijdens een praktijkexamen. Voor veel kinderen was de spanning erg groot, niemand wil natuurlijk zakken voor het examen.

De leerlingen begonnen vol goede moed aan het examen. Op de route stonden meerdere controleposten die de kinderen scherp in de gaten hielden. Hand uitsteken, goed voorsorteren en stoppen voor een zebrapad waren een aantal zaken waar op werd gelet.

Ondanks het vele oefenen door de kinderen voorafgaand aan het examen, ging bij sommige leerlingen wel het enige mis. Er werd  namelijk regelmatig verkeerd gefietst.  Toch hebben de meeste leerlingen het examen gelukkig met een voldoende afgerond. Ze konden dan ook met een goed gevoel op de fiets terug naar huis.

Deel dit artikel: