Plannen Topsportzorgcentrum gepresenteerd

Een Topsportzorgcentrum van vier verdiepingen moet onderdeel gaan worden van het nieuwe trainingscomplex van FC Groningen. Het centrum is een initiatief van FC Groningen en Euroborg NV. Ex-schaatscoach Gerard Kemkers staat aan het roer van het zorgcentrum.
Het wordt een combinatie van topsport, zorg en kennis. Voor FC Groningen zijn de faciliteiten van het Topsportzorgcentrum cruciaal. Door dit centrum hoopt Hans Nijland meer jonger talent op te leiden, om zo de concurrentiepositie van de club te verstevigen. Dit door met minder financiële middelen dezelfde, of zelfs betere resultaten te boeken. Ingaande het seizoen 2018/19 moet volgens Nijland het eerste elftal voor de helft uit eigen opgeleide spelers bestaan.

De topsportrainingshal zal alleen bruikbaar zijn voor topsporters. Op de tweede verdieping zal een sportzorglaag komen die voor iedereen toegankelijk is. Dit kunnen volgens Kemkers mensen zijn die een club runnen, of uit hun luie stoel willen komen of mensen die amateurverenigingen van nieuw beleid willen voorzien.

De Euroborg is opdrachtgever van de bouw. De gemeente Groningen heeft een lening van ongeveer vijf miljoen beschikbaar gesteld om het gebouw te financieren. Door middel van inkomsten uit huur krijgt de gemeente dit bedrag weer terug.

Er wordt verwacht dat het Topsportzorgcentrum rond juni/juli 2018 gerealiseerd is.