N361 wordt minder onveilig

nieuws

De weg tussen Groningen en Winsum krijgt over de gehele lengte stil asfalt en in Adorp en Sauwerd komt reflecterend asfalt. Met deze en andere maatregelen wil de provincie de veiligheid en leefbaarheid op en rondom de N361 verbeteren. Nu is de N361 een van de onveiligste provinciale wegen van Groningen.

In Adorp en Sauwerd wordt de weg opnieuw ingericht, waardoor deze er smaller uitziet. Dit moet ervoor zorgen dat het verkeer minder hard rijdt en meer rekening houdt met de omgeving. Bij de Stationsstraat in Sauwerd komt een rotonde. De doorstroming en de verkeersveiligheid op de weg tussen Groningen en Winsum worden verbeterd door het aantal zijwegen dat op de provinciale weg aansluit te verminderen. Tussen Groningen en Winsum komt een breed fietspad ten westen van het spoor.

De aanpak van de weg gaat ongeveer 14 miljoen euro kosten. Het project wordt betaald uit de compensatiegelden voor het niet-doorgaan van de Zuiderzeelijn.