JOVD roept VVD op kabelbaan af te wijzen

De JOVD Groningen heeft, ernstige twijfels over de haalbaarheid van de kabelbaan in de Stad. De jonge liberalen denken  dat de kabelbaan niet zonder gemeentelijke steun kan overleven.”Laat de kabelbaan varen “roept de JOVD richting VVD.

De VVD en de CU in de raad lijken voor de kabelbaan. Er is veel verdeeldheid in de politiek en onder de Groningse burgers. Voorstanders beweren dat het project een attractie zou zijn voor Groningen en haar bezoekers. Ook zou de kabelbaan een alternatief zijn voor busvervoer naar de binnenstad. Het plan wordt door verschillende ondernemers toegejuicht. De Jonge Liberalen juichen private initiatieven toe en zijn van mening dat ook de ruimte aan ondernemers gegeven moet worden mits hier geen publiek geld bij komt kijken.

“Openbaar vervoer kan niet functioneren zonder overheidssteun. Ook worden de inkomsten van de attractie zeer rooskleurig ingeschat. Private initiatieven ruimte geven is van groot belang, maar het risico om wederom met publiek geld een Gronings project te moeten redden weegt in dit debat zwaarder.” aldus  Simon van der Pol, van de JOVD