Daling aantal WW-uitkeringen

nieuws

De Groningse arbeidsmarkt lijkt zich licht te herstellen.

Het aantal WW-uitkeringen in de stad is in april met 1,6 procent afgenomen. Deze daling is iets minder dan het landelijke cijfer. Nationaal daalde de WW met 2,1 procent.

In de provincie Groningen nam het aantal uitkeringen afgelopen maand zelfs met 2,6 procent af. In vrijwel alle sectoren van de Groningse economie was er sprake van een daling in de WW. De daling was het sterkst in de uitzendsector, de bouw, de horeca en de handel.

De komende maanden zal de werkgelegenheid waarschijnlijk nog wat verder groeien. Naar verwachting zal de werkeloosheid in de stad en provincie in de winter weer wat toenemen omdat de seizoensgevoelige sectoren dan minder actief zijn.

Deel dit artikel:

  1. De werkloosheid is in mei 2015 met 8 duizend personen afgenomen en kwam uit op 617 duizend personen. Dat is 6,9 procent van de beroepsbevolking. Als we echter kijken naar de ‘Barometer beroepsbevolking’ van het CBS (cijfers 1e kwartaal 2015) dan zien we dat de vraag naar werk ruim 2 miljoen mensen betreft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *