Brand in woonzorgcentrum De Dilgt Haren

112
Foto: Sander Graafhuis - 112groningen.nl

In de Chopinflat van woonzorgcentrum De Dilgt aan De Dilgtweg in Haren heeft zondagmiddag korte tijd brand gewoed. De brand ging gepaard met flink wat rookontwikkeling.

“De melding van de brand kwam rond het middaguur binnen”, vertelt woordvoerder Jop Heinen van de brandweer. “Omdat onduidelijk was of er nog mensen aanwezig waren in het pand hebben we direct opgeschaald naar middelbrand waarop er een tweede bluswagen is gealarmeerd en ook een hoogwerker ter plaatse is gestuurd.” Heinen vertelt verder dat omdat het om een complex gaat waar zorgbehoevende mensen wonen er ook een ambulance is opgeroepen.

Bij aankomst bleek er daadwerkelijk brand te woeden. Volgens de incidentenwebsite 112groningen.nl is de brand ontstaan in een magnetron op één van de kamers. “Deze brand ging gepaard met flink wat rookontwikkeling die vooral in de gangen van het complex bleef hangen. De mensen die nog in het gebouw waren hebben we gevraagd om op hun kamers te blijven. Daar hebben ze namelijk geen last van de rook.”

De brandweer is op dit moment druk bezig om het gebouw te ventileren. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.