Be Quick 1887 zet reuzenstap naar derde divisie

Be Quick 1887 versloeg thuis in de eerste wedstrijd voor promotie naar de derde divisie, voorheen topklasse, DHC uit Delft met 4-0. Be Quick verschafte zich daarmee een uitstekende uitgangspositie voor de return aanstaande zondag.

Via twee doelpunten van Fabian Stevens op aangeven van Jorrit Kunst stond het al na 17 minuten 2-0. Be Quick was beter en troefde DHC op alle fronten af. De 3-0 van Daan Driever op aangeven van Ahmed Al Mahdi was daarom logisch.

Na een uur gaf Al Mahdi af op Driever en die tekende voor de 4-0. De Groningers kregen nog enkele kansen om de score hoger op te voeren.

“Dit is echt een uitgangspositie die we niet hadden verwacht”, zei Be Quick trainer Mischa Visser na afloop. “De eerste wedstrijd thuis en dan zet je zo’n statement neer. Maar we zijn er nog niet. Er is nog 90 minuten plus blessuretijd te gaan”.