Veilig gevoel in Noord-Nederland

nieuws

Uit de Veiligheidsmonitor 2015 blijkt volgens de politie dat inwoners van Noord-Nederland zich veiliger voelen dan het landelijk gemiddelde. De ondervraagden ervaren minder overlast door buurtproblemen en zijn minder vaak slachtoffer van misdrijven.

Ook zijn de inwoners van het noorden tevreden over het functioneren van de politie. Verder blijkt dat in Noord-Nederland de inwoners minder preventieve maatregelen in en rond de woning treffen dan gemiddeld in Nederland. Een onderwerp waar de politie de afgelopen jaren ook hard aan heeft gewerkt is dat aangevers op de hoogte worden gehouden over de status van hun aangifte.

Ook de mogelijkheden om met de politie in contact te komen krijgen aandacht: persoonlijk, telefonisch of via internet. In de communicatie richting burgers maakt de politie zelf ook gebruik van moderne media, zoals Twitter, Facebook en Instagram.