Studenten onderzoeken herbestemming boerderij

nieuws

Studenten van de Hanzehogeschool gaan onderzoek doen naar mogelijke herbestemming van de voormalige boerderij aan de Madijk in Eelderwolde.

Natuurmonumenten heeft dit gevraagd aan studenten van de opleidingen Bouwkunde en Werktuigbouwkunde. Het doel is om cultuur en natuur samen te brengen op een duurzame, economische en maatschappelijk verantwoorde wijze.

De boerderij krijgt hoogstwaarschijnlijk een multifunctionele functie. Om achter te komen welke functies het meest geschikt zijn gaan de studenten onder andere een marktonderzoek doen. Ook gaan ze onderzoeken of de boerderij energieneutraal kan worden, en of energie kam worden gebufferd en terug kan worden geleverd naar de nabij gelegen wijk.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *