“Medewerkers RUG wisten van fraude”

nieuws
foto: André Huitenga

Het hoofd technisch beheer van de Rijksuniversiteit heeft meer dan twintig jaar gefraudeerd en medewerkers van de RUG waren daarvan op de hoogte. Dat meldt de Universiteitskrant.

De RUG-medewerkers werden er financieel niet beter van, maar ze wisten wel degelijk dat er iets aan de hand was, aldus bronnen binnen en buiten de universiteit. “Hans G. had een groep van mensen om zich heen verzameld die hem weinig tegenspraken,” zo zegt een van de bronnen. “Het viel binnen de universiteit op dat G. altijd met dezelfde bedrijven werkte en dat anderen geen kans maakten. ‘Dan weet je al dat er iets aan de hand is.’ Het gaat om installatie- en bouwbedrijven.

G. werd twee weken geleden aangehouden door de FIOD, op verdenking van corruptie, valsheid in geschrifte en witwassen van geld. Er zijn acht verdachten opgepakt, waaronder zijn zoon en schoondochter. G. zou de RUG voor tonnen hebben benadeeld, aldus de opsporingsdienst.