‘Flinke aardbeving’ gevoeld in Groningen

nieuws

In het oosten van de provincie Groningen is donderdagavond een aardbeving gevoeld. Via de social media-kanalen komen er meldingen uit een groot gebied. “Dit was wel een hele zware.”

De aardbeving vond plaats rond 23.25 uur. Meldingen komen voornamelijk uit Hoogezand, Foxhol en Schildwolde. “Wow, toch even schrikken. Behoorlijke aardbeving Hoogezand-Sappemeer”, schrijft Arjan Miedema op Twitter. “Zo, staat even je hele huis te schudden. Zwaarste aardbeving die ik tot nu toe heb meegemaakt”, meldt Hans Pama.

Het KNMI laat weten dat de aardbeving een kracht van 2,5 op de schaal van Richter had. Het epicentrum lag bij Froombosch. Of er door de aardbeving schade is ontstaan, is onbekend.

Deel dit artikel:

 1. flinke aardbeving om 23.25 uur gevoeld .Het huis stond te trillen en het ging gepaard met veel gerommel

  In Kolham Dito…….,

  Ben de vorige aardbevingsschade nog aan het herstellen…..GVD!!!

  Foutje in de fabricage van de stenen werd er toen beweerd en genoteerd door de schade expert

 2. Gisteren net voor de derde keer een expert aan de deur gehad. Op naar de vierde.
  Dit gaat nog jaren door.
  Henk Kamp moet snel en met terugwerkende kracht de compensatie regeling herstellen voor al die mensen die nu voor het eerst schade hebben.

 3. Niets gemerkt. Epicentrum vlak onder Froombosch. Tja sinds er van de rechter bij Loppersum niet meer opgepompt mag worden wordt er meer in het zuidelijk deel van het gasveld gewonnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *