Vluchtelingen krijgen rondleiding door Groningen

wijken
Foto: VVV Groningen

Vluchtelingen krijgen maandag een rondleiding door Groningen. Stadsgids Sophie Dinglinger gaat dit samen met een aantal vrijwilligers verzorgen.

Als stadsgids bij de VVV in Groningen geeft Dinglinger regelmatig stadswandelingen. Het leek haar een goed idee om eens een stadswandeling voor vluchtelingen uit de noodopvang aan de Van Swietenlaan te verzorgen. Dinglinger meldde zich bij de Stichting Groningen Verwelkomt, die de actie samen met haar verder heeft opgezet.

De wandeltocht gaat vanaf het Kwinkenplein langs de Martinitoren, het Pepergasthuis, het Academiegebouw en meer opvallende plekken in het centrum van de stad. Er was grote belangstelling bij de vluchtelingen voor deze stadskennismaking.
De tocht begint rond 13.30 uur en zal ongeveer een uur duren.