Levendige verkiezing Docent van het Jaar

nieuws
foto: Bob de Vries

Negen docenten van de Rijksuniversiteit Groningen strijden donderdag 28 januari in de Aula van het Academiegebouw om de titel ‘Docent van het Jaar 2015’.

De genomineerde docenten geven in een kandidatencarrousel elk een kort college van ongeveer tien minuten. Daarna maakt de jury de winnaars van de Publieksprijs en de Webprijs bekend en vervolgens die van de de RUG Docent van het Jaar 2015.

De winnaar ontvangt een bedrag van € 7.500, een uitnodiging voor het ontwikkelen en verzorgen van een onderwijsmodule voor het Honours College en een kunstwerk. Het complete programma van de Docent van het Jaarprijs wordt live uitgezonden op internet. Studenten en docenten kunnen via de RUG-site stemmen op de genomineerde van hun voorkeur.

De negen genomineerden zijn V. Angelini (Economie en Bedrijfskunde), R. Vegter (Medische Wetenschappen/UMCG), W. Rauws (Ruimtelijke Wetenschappen), N. Taatgen (Wiskunde en Natuurwetenschappen), M. Bosman (Gedrags- en Maatschappijwetenschappen), R. Regtuit (Letteren), E. Wilson (Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap), H. Adriaenssen (Wijsbegeerte) en W. Kolkman (Rechtsgeleerdheid).