Bewoners West-Indischekade zetten grof geschut in tegen vocht en schimmels

Ze zijn helemaal klaar met de vochtproblematiek en de schimmels. De bewoners van de West-Indischekade. Woensdag werd er groot geschut ingezet.

“Het probleem speelt al jaren”, zegt bewoner Reider van den Berg. “In deze ruimte zie je het heel goed. Ik heb vanochtend rond acht uur gedoucht. Ondanks dat we inmiddels ruim drie uren verder zijn, zijn de ramen nog beslagen, terwijl de ramen open staan.”

De etagewoningen aan de West-Indischekade hebben geen centrale verwarming, en moeten het doen met één gaskacheltje die alle ruimtes moet verwarmen. “Het is niet te doen in de winter. En het vervelende is dat woningcorporatie Lefier niet naar ons luistert ondanks verwoede pogingen van ons als bewoners.”

Omdat ze klaar zijn met de schimmels werd woensdagochtend een medewerker van de Woonbond rondgeleid door de woningen. “Ik verricht in de woningen allemaal metingen, maak foto’s van de situatie en schrijf mijn bevinden op”, zegt Siem Goede van de Woonbond. “Alles zal resulteren in een rapport dat aan Lefier wordt aangeboden.”Over de conclusies kon Goede woensdagochtend nog niets zeggen. “Maar ga er maar vanuit dat in woningen waar schimmels huizen je niet gezond kunt leven.”

Van den Berg hoopt dat Lefier nu wel iets gaat ondernemen. “Er moet gewoon centrale verwarming komen, en dan is een groot deel van onze problemen opgelost.”