Beperkte dienstverlening gemeente Groningen

nieuws

Ook woensdag is er beperkte dienstverlening vanuit de gemeente Groningen in verband met de aanhoudende vorst en gladheid door de ijzel.

Dienstverlening
De telefonische bereikbaarheid is niet optimaal en ook niet alle balies zijn geopend.

De loketten in Lewenborg en het Martiniziekenhuis blijven vandaag gesloten. Mensen die een afspraak hadden bij de loketten worden afgebeld. De loketten in Hoogkerk en aan de Kreupelstraat (centrum) zijn wel open.

Strooiwagens
Vannacht zijn er 24 strooiwagens uitgereden om de hoofdroutes in de gemeente te voorzien van een nieuwe laag strooizout. Het is nog steeds spekglad op de wegen en daarom roept de VID op om niet de weg op te gaan als het niet nodig is.

Afval
Er wordt woensdag geen huisvuil opgehaald. Ook andere containers, zoals papier, glas en kleding, worden niet geleegd.

De grijze en groene afvalcontainers worden vandaag niet geleegd. De vervangende inzamelronde voor de grijze containers is volgende week als de groene container aan de beurt zou zijn. De inzamelronde voor de groene container (biobak) vervalt op dinsdag 5 en woensdag 6 januari

De telefoonlijnen van de Gemeente Groningen sloten gisteren al eerder om de medewerkers de kans te geven om in het daglicht naar huis te gaan.