Stadse kunstenaar dankzij Instagram ineens wereldberoemd

De Stadse kunstenaar Renate Groenewoud kan het nog niet helemaal bevatten. Sinds haar werken onlangs door Instagram ontdekt zijn en uitgelicht worden, loopt het aantal volgers met tientallen tegelijk op, en ontploft de mailbox onder de vele berichten. “Ik ben er echt een beetje beduusd van.”

Groenewoud is enige tijd geleden begonnen met het plaatsen van haar kunstwerken op Instagram. “Ik maak met acryl kinderportretten die een dromerige, poëtische sfeer hebben. Op een gegeven moment werd ik gebeld vanuit New York, door een medewerker van Instagram, dat ze mijn account wilden uitlichten omdat ze onder de indruk waren van mijn werk. Ik heb toen een interview gegeven en sindsdien komen er iedere dag honderden volgers bij en stromen ook op de opdrachten binnen.”

Opvallend is dat die mensen van heinde en verre komen. “Er was een periode dat veel mensen uit Rusland werken bestelden, maar de laatste tijd zijn het met name Amerikanen.” De werken van Groenewoud kunnen namelijk besteld worden. “Als men een foto heeft van bijvoorbeeld hun kinderen, dan kunnen ze die naar mij toesturen, waarna ik deze in een eigen fantasie-setting uitwerk in acryl.”

De kunstenares, die in Lewenborg woont, heeft het op dit moment ontzettend druk. “Misschien heb ik het zelf wel iets te druk. Ik heb ook een man en kinderen en ook nog een gewone baan. Om alles te combineren wordt wel steeds lastiger. Ik hoop in ieder geval dat ik in de toekomst hier mijn werk van kan maken. Dat zou toch echt wel mijn droom zijn.”

Voor een overzicht van de werken van Renate Groenewoud kun je de Instagram-pagina van haar bezoeken.

Deel dit artikel: