Ook Provinciale Staten tegen TTIP

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Ook de Provinciale Staten van Groningen zijn tegen het TTIP verdrag. Een motie van de SP en de Partij voor de Dieren waarmee ze hun zorgen uiten over de gevaren van de vrijhandelsverdragen TTIP en CETA is aangenomen.

Over de akkoorden met Noord-Amerika wordt nu achter gesloten deuren druk onderhandeld door de Europese Unie met Noord-Amerika. Volgens de SP en de PvdD zijn over deze handelsverdragen met Noord-Amerika onder teveel geheimhouding onderhandeld en geven ze veel macht uit handen aan grote bedrijven. In de aangenomen motie staat dat het ontoelaatbaar is, wanneer de Nederlandse democratie via een handelsverdrag zou worden omzeild door buitenlandse bedrijven. Ook is het belangrijk volgens de SP en de Partij voor de Dieren dat Nederland het recht behoudt om haar eigen regels te bepalen, zonder inmenging van multinationals.

De motie werd mede-ingediend door de Partij van de Arbeid, GroenLinks, Groninger Belang en de Partij voor het Noorden.

Deel dit artikel: