“Als we aan de macht zijn, gaan we afrekenen met jou”

Groninger Obed Brinkman heeft zich de woede van PVV-aanhangers op de hals gehaald. Zijn lied, ‘fuck de PVV’, waarin hij zijn frustratie over de partij van zich af zingt, heeft voor de nodige bedreigingen gezorgd. 

Brinkman ontving na de publicatie van het lied veel haatmail. “Er wordt heel veel gezegd over ons uiterlijk, we krijgen indirecte bedreigingen. In één van die bedreigingen werd gezegd: Als we aan de macht zijn, gaan we afrekenen met jou”, zegt de Groninger.

De liedschrijver staat er nog steeds voor 100 procent achter. “Ik ben niet bang, maar het doet wel wat met me”, besluit Brinkman.

Deel dit artikel:

 1. Tja wat had ie dan verwacht? Een bosje bloemen? ;) Maar natuurlijk kunnen de bedreigingen niet, maar de beledigingen heeft ie zich zelf op de hals gehaald! Ik vind het liedje overigens tenenkrommend slecht en zal het niet vaak luisteren!
  (terwijl ik ook regelmatig fuck you PVV denk)

 2. Ook dit lied hoort bij de vrijheid van meningsuiting waar Wilders altijd zo over fulmineert. Zijn aanhang heeft daar klaarblijkelijk niet zo veel mee.

 3. Trek het je niet aan Obed Brinkman. Hoewel ik wel kanttekeningen plaats. Door Poolse of voormalig Oost-blokkers in het algemeen hier te laten werken is een oneerlijke concurrentie, waardoor vele Grunnegers hun baan verliezen of niet aan het werk komen. De Nederlandse standaarden zijn van een ander niveau. Onze vaste lasten zijn dermate hoog, de Grunnegers kunnen een dergelijk loon niet accepteren. Het zijn Nederlandse ondernemers, dat via het verdrag van Maastricht in het land van herkomst massaal uitzendbureaus zijn gaan openen en daarmee de NL wetgeving konden omzeilen.

 4. Wilders is uitsluitend voorstander van de vrijheid van meningsuiting wanneer het zijn eigen opvattingen betreft.
  Wellicht is het een vooroordeel maar ik krijg tot sterk de indruk dat de intelligentsia geen deel uitmaken van zijn achterban.
  Op de artistieke kwaliteiten van dhr Brinkman valt overigens wel iets af te dingen. Het is in elk geval een dappere poging om iets muzikaals te produceren.

 5. Zielig ..! gehersenspoelde zooitje ..en ze kunnen nog niet zingen ook nog ..
  En de doorsnee PVVer zal zich rot lachen ..
  Morgen viert de PVV zijn 11e verjaardag ..
  Wen maar vast aan het idee dat onderhand 45 % van de Nederlanders ( in de peilingen) PVV stemt.

 6. Je kunt lullen wat je wilt @mac…maar volgens de laatste peilingen ( nov ) 38 zetels voor de PVV en dan de mensen niet vergeten die er niet voor uit durven komen dat men ( stiekum) op de PVV stemt..

  1. En 38 is hoeveel procent van 150 sherlock? Net als de SP zijn hoge peilingen van de PVV gebakken lucht. Als puntje bij paaltje komt kiezen ze toch weer PvdA.

 7. @Rene Strobos: 38 zetels is ongeveer 25% van de stemmen, dus wie lult er nu? En van de overige 75% heeft de overgrote meerderheid een gruwelijke hekel aan Wilders en zijn nep-partij. Gelukkig maar.

 8. Over de artistieke kwaliteiten wil ik het niet hebben. Wel over het doel van dit lied. Dat is PRIMA! Ook Geert Wilders, de PVV en zijn meelopers moet dit eigenlijk heel erg mooi vinden. Het is immers geschreven in de “vrijheid van meningsuiting. Gek eigenlijk dat de Groninger PVV niet wilde reageren. Zij weten toch zo goed [uit eigen ervaring] wat vrijheid van meningsuiting is. Of is nu deze vrijheidsmening hun niet welgevallig…???

 9. Wellicht is het muzikale niveau van lied bewust zo laag dat de gemiddelde PVV’er het ook kan begrijpen. Ik vrees dat mijn hond in een IQtest een hogere score haalt dan de gemiddelde PVV’er. Een kleine entreetest voordat men het recht krijgt om zijn stemrecht uit te oefenen is een interessante gedachte. Je moet er toch niet aan denken dat zo’n tokkiepartij ook daadwerkelijk bestuurlijke verantwoordelijkheid gaat dragen.

 10. De peilingen daar gaat het niet om, wat gebeurt er in het stemhokje, daar gaat het om. Ik hoop dat de mensen verstandig zijn en zowel de PvdA en de PVV links laten liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *