Opnieuw Europese nederlaag FC Groningen

FC Groningen heeft ook de tweede wedstrijd in de Europa League verloren. Na de 3-0 thuisnederlaag tegen Marseille, was donderdagavond in Portugal Sporting Braga met 1-0 te sterk.

Het eerste kansje was voor Mahi, maar die miste vanuit een moeilijke hoek het Portugese doel ruim. Na vijf minuten combineerde Braga door de Groningen defensie en Hassan scoorde. Groningen ontsnapte daarna toen een schot van Rui Fonte via de lat, de doellijn en weer de lat het veld in sprong. Braga was voor de pauze sterker, maar de beste kansen waren voor Groningen toen Linssen de bal net over roeide en De Leeuw onbedoeld een schot van Reijnen blokte.

Na rust was de wedstrijd meer in evenwicht, maar waren de kansen schaars. Padt had weinig moeite met Portugese schoten en bij FC Groningen ontbrak het aan een goede eindpass. Alleen Linssen kreeg na 85 minuten een kopkansje na voorgeven van Hoesen. Diep in blessuretijd kwam Padt nog mee naar voren bij een corner, maar Braga scoorde bijna uit de tegenstoot door naar het lege Groninger doel op te stomen. Antonia wist dat met een sliding te voorkomen, zodat het 1-0 bleef.

In dezelfde poule verloor Olympique Marseille thuis van Slovan Liberec met 1-0. Braga heeft zes punten en Marseille en Liberec hebben er drie. FC Groningen is nog puntloos en treedt in de volgende wedstrijd in Tsjechië aan tegen Liberec.