“Het is best wel eng om een wespennest uit elkaar te halen”

Een drukte van belang was het dinsdag bij de Jonge Onderzoekers. Verschillende jongeren waren in het pand bezig om een heus wespennest uit elkaar te halen.

“Het nest heb ik vorige week opgegraven uit een weiland”, vertelt Johan van Rhijn van de Jonge Onderzoekers. “De afgelopen zomer is het bezocht door tientallen wespen, maar inmiddels was het nest buiten bedrijf. Vanochtend is men begonnen om het nest uit elkaar te halen, en om te kijken wat men allemaal tegenkomt.”

“Ik kwam verschillende dode wespen tegen”, vertelt Jan. “Maar ik vind het wel heel bijzonder om zo’n nest helemaal uit elkaar te mogen halen. Ergens ben ik namelijk wel een beetje bang voor wespen omdat ik een keer gestoken ben.”

Het pand van de Jonge Onderzoekers is de komende dagen tijdens de herfstvakantie iedere dag geopend.

Deel dit artikel:
Adverteren?