Binnenstad wordt veiliger gemaakt

Burgemeester Peter den Oudsten gaf maandagmiddag het startschot voor de week van de veiligheid. De hele week staat de veiligheid van ondernemers en inwoners centraal. Ook worden flyers uitgedeeld met handige tips. 

Centraal staat de binnenstad, economisch gezien een belangrijk gebied met veel winkels en uitgaansgelegenheden. “Het is belangrijk dat veiligheid voortdurend onder de aandacht is van mensen, zeker ook als zij door een gebrek aan veiligheid in commerciële zin geschaad kunnen worden,” zegt Den Oudsten.

Winkeldiefstal is een belangrijk punt, deze week. Het komt nog altijd regelmatig voor, kost ondernemers veel geld en is vaak moeilijk aan te pakken. Volgens de burgemeester is Groningen een veilige stad, maar is het belangrijk om het thema veiligheid actueel te houden. “Je ziet vaak dat er een tijd niks gebeurt, en dan verslapt de aandacht. Als het dan escaleert lijkt dat heel onverwacht, maar dat is eigenlijk omdat er niet genoeg aandacht voor is”, besluit Den Oudsten.

Deel dit artikel:

 1. Over veilig gesproken, maak de vismarkt op vrijdag en zaterdag verboden voor fietsers. Gek wordt je ervan. Of ze fietsen je van de sokken of je struikelt over de geparkeerde fietsen waardoor je gedwongen wordt over de weg te lopen waar die eeuwige niet uitkijkende fietsers racen. Hier moet echt eens wat aan gedaan worden. En dan heb ik het oa over de hoek vismarkt/ guldenstraat/ tussen beide markten.

 2. he gea ik zeg voetgangers moeten eens kijken waar ze lopenlopen gewoon op het stuk waar je als fietser gewoon mag fietsen kijken ze aan met anderen woorden wij lopen hier dacht het niet in nog wat zo oversteekplaats is bedoeld om over te steken in niet nog even denken of praten oja daar moeten we nog even naar toe loop eerst even door maarja nog even in de fietsers zijn ook niet welkom in de binnenstad wordt het heeel stil in de binnenstad einde gezellige binnenstad van groningen weg mensen moeten niet zo oudhoeren over dingen dan dit niet in dan dat wel gek word je van dat gezeur hoi

  1. Inderdaad. Moet niet gekker worden.

   Wat verwachten die pontificaal over weggedeelte lopende shoppers, dat we bijvoorbeeld komende van de Hereweg, via Friesestraatweg of Petruscampersingel naar Selwerd en Paddepoel gaan fietsen?

   Loop gewoon op de stoep!

 3. Blijf van de “Schijn”_Heilige fietsers af anders komen @jac en @mac in het geweer ..
  en gaan schieten op jullie steekoudende argumenten.
  Ook zal er naar een bron worden gevraagd ..want zij komen ( schijn het) zelf nooit in de binnenstad..en als ze dat wel doen zijn het jezus en zijn vader ..( denken ze)

  1. Als een substantieel deel van Stad-Groningers, tegen zijn en haar wens, zijn direct OV-verbinding met Grote Markt verliest, kunnen we alleen nog van een nep-gemeenteraad spreken.

   Stel import-kleuters die denken dat het realiseren van fantasietjes die in eigen levenstijl passen, volksvertegenwoordigen inhoudt. En ondanks beperkt intrinsiek intellectuele scherpte, dit ook nog met het zicht vertroebelende roze bril op.

   1. Met dank aan de dubieuze wethouders van de lokale PvdA is Groningen binnenstad zo’n treurige plek geworden, dat ik als geboren en getogen Stad-Groninger liever in Assen winkel.

    Het gaat – zoals meestal bij mijn bijdragen – niet (!) om mijn private belang. Kun jij je moeilijk voorstellen hè? Gek hè dat je ook aan het belang van anderen kunt denken? Zoiets het een volwassen democratische houding.

    Onbegrijpelijk ook voor al die middelmatige raadsleden die Ulgersmaborg nog niet van Landhuizen kunnen onderscheiden. Maar in hun zelfoverschatting en angstaanjagende ambitie wel even zullen bepalen hoe infantiele stedenbouwkundige opvattingen op hun Legoland (Groningen) zullen drukken. En dan met een beperkt aantal beperkte kitscherige sjablonen als bijvoorbeeld “bruisend”.

   2. Fijn dat uitsluitend verheven gedachten de basis van de meningsvorming van VSH is. Goed dat het benadrukt wordt door hem.
    Tip: wonen in Assen schijnt ook zo gek nog niet te zijn. Met de automenu je in 20 minuten in de stad. Wanneer zorg wilt verlenen aan in Groningen woonachtige mensen dan is de afstand geen enkele belemmering.

 4. Het gaat in de week van de veiligheid niet om verkeersveiligheid maar om bestrijding van criminaliteit.
  Jammer voor een paar reageerders die hun vaste stokpaardjes weer van stal halen om hun afkeer van bepaalde groepen kenbaar te maken.
  Het maakt niet uit wat het onderwerp is maar fietsers, de niet-echte Stadjers (volgens de privédefinitie van sommigen), voetgangers en politici deugen nooit in de opgenomen van sommigen.
  Bij elk geluid slaan de honden aan.

 5. Eigenlijk te zot voor woorden dat je meer tijd en aandacht aan het voorkomen van diefstal van je goederen moet besteden, als tijd en aandacht aan het verkopen van diezelfde goederen. Beetje de omgekeerde wereld zo langzamerhand, typisch weer zo`n voorbeeld dat het overzicht zoek is en de menselijke maat is verdwenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *