Binnenstad wordt veiliger gemaakt

Burgemeester Peter den Oudsten gaf maandagmiddag het startschot voor de week van de veiligheid. De hele week staat de veiligheid van ondernemers en inwoners centraal. Ook worden flyers uitgedeeld met handige tips. 

Centraal staat de binnenstad, economisch gezien een belangrijk gebied met veel winkels en uitgaansgelegenheden. “Het is belangrijk dat veiligheid voortdurend onder de aandacht is van mensen, zeker ook als zij door een gebrek aan veiligheid in commerciële zin geschaad kunnen worden,” zegt Den Oudsten.

Winkeldiefstal is een belangrijk punt, deze week. Het komt nog altijd regelmatig voor, kost ondernemers veel geld en is vaak moeilijk aan te pakken. Volgens de burgemeester is Groningen een veilige stad, maar is het belangrijk om het thema veiligheid actueel te houden. “Je ziet vaak dat er een tijd niks gebeurt, en dan verslapt de aandacht. Als het dan escaleert lijkt dat heel onverwacht, maar dat is eigenlijk omdat er niet genoeg aandacht voor is”, besluit Den Oudsten.