Opbouw Noorderzon Festival begonnen

In het Noorderplantsoen is maandag begonnen met de opbouw van het Noorderzon Festival. “Het wordt de komende dagen hard werken, maar als alles goed gaat, dan zijn we volgende week ruim op tijd klaar.”

Maandag in alle vroegte begonnen bouwvakkers en klusjesmannen met de werkzaamheden. “We beginnen met het opbouwen van de steigers”, zegt Mark Hospers van het festival. “Ook wordt de kiosk op dit moment in elkaar gezet, en krijgen de productiekantoren hun plekje. Morgen en woensdag gaan we de eerste tenten neerzetten.”

Edwin Blom noemt het een flinke klus. “Ik rijd vandaag tonnen aan materiaal deze kant op”, vertelt hij, terwijl hij van zijn vrachtwagen springt die volgeladen is met steigerbuizen. “Dit is nu mijn derde vracht die ik hier naar toe breng, en er zullen ook nog een vierde en vijfde rit volgen.”

Ook voor Michel Hovenkamp is het hard werken. “Wij zijn bezig om kabels aan te leggen, zodat men op verschillende plekken op het festival Ziggo-toegangspunten heeft. Dat klinkt makkelijker dan wat het is, want de kabels leggen we niet over de grond, maar gaan door de bomen heen. Dat is veiliger, maar voor ons betekent het veel werk.”

Volgende week donderdag moet alles klaar zijn want dan begint de 25ste editie van het festival. Meer informatie hierover is te vinden op de website van Noorderzon.