1800 Kuub beton voor Noordzeebrug

1800 Kuub beton in 160 vrachtwagens. Bouwvakkers zijn dinsdag begonnen met het storten van het nieuwe verhoogde brugdek van de Noordzeebrug. “Het is een grote logistieke operatie waar we mee bezig zijn.”

De werkzaamheden begonnen dinsdag in alle vroegte, en ’s avonds om 23.00 uur wordt het laatste beton gestort. “Dit beton is bedoeld voor het tweede deel van de brug”, zegt Gerlof Tiemersma van de provincie Groningen. “Vorig najaar hebben we het beton gestort voor het eerste deel, waar inmiddels het verkeer over heen rijdt. Bijzonder is dat het beton dat vandaag gestort op het fundament van de oude brug aangelegd wordt, die we er later onder vandaan gaan slopen. Een werkwijze die maar zelden wordt toegepast in ons land.”

Het werk aan de Noordzeebrug kan op veel belangstelling rekenen. “Regelmatig staan er buurtbewoners of voorbijgangers te kijken. En ook afgelopen nacht toen ik hier om half vijf met mijn werk begon, zag ik dat er al vijf mensen meekeken via de webcam die de werkzaamheden hier in beeld brengt. Dus aan leuke aandacht hebben we geen gebrek.”

De werkzaamheden aan de Noordzeebrug moeten aan het eind van dit jaar afgerond zijn. Dan is het ook de bedoeling dat het verkeer er gebruik van kan gaan maken.