Praedinius haalt ruim 3600 euro op voor Nepal

Een bedrag van ruim 3600 euro. Dat hebben de leerlingen van het Praedinius Gymnasium opgehaald voor het door aardbevingen getroffen Nepal. Het bedrag werd vrijdagochtend tijdens de traditionele jaarafsluiting in de Nieuwe Kerk bekend gemaakt.

“Het project begon aan het begin van het schooljaar”, vertelt docent Alice van Oord van het Praedinius. “Leerlingen moesten ideeën bedenken om zoveel mogelijk geld in te zamelen, om daarmee een schoolgebouw in het dorpje Kamalabari verder te professionaliseren. Wat we toen niet konden bevroeden is dat het land getroffen werd door zware bevingen die veel schade hebben veroorzaakt, en aan veel mensen het leven hebben gekost.”

“Het is gek om te zeggen, maar eigenlijk zorgde de aardbeving voor een positieve boost”, zegt leerling Karen Stuitje. “De mensen kenden ineens allemaal Nepal en de problematiek. Ik ben zelf met een collectebus over de Oranjemarkt gelopen op Koningsdag, en merkte dat iedereen toch wel heel gul gaf.”

“Ik ben ontzettend blij en trots”, zegt Hannah Ellens van de Stichting WoW, die het project uitvoert. Wat er echter nu met het geld gebeurd is nog enigszins onbekend. “Het was dus bedoeld voor het schooltje, maar omdat er zoveel schade en ellende is in het land, gaan we eerst inzetten op de wederopbouw. Mocht er dan nog geld over zijn, dan komt dat uiteraard ten goede van de herbouw van het schoolgebouw.”