Informatiecentrum Suikerbuurt per direct gesloten

Het tijdelijke buurtinformatiecentrum in de Suikerbuurt in Hoogkerk is per direct gesloten. Volgens woningcorporatie Steelande wordt er nog maar nauwelijks gebruik gemaakt van het centrum.

Het informatiecentrum werd maart vorig jaar geopend. In het centrum, dat gevestigd was in een woning, werden alle wijk gerelateerde activiteiten gehouden, hielden medewerkers van Steelande er spreekuren en konden bewoners er informatie krijgen. Sinds december 2014 werd het ook gebruikt voor inloopbijeenkomsten.

Steelande ziet echter dat er dit jaar nog maar nauwelijks gebruik is gemaakt van het centrum. Daarnaast is er de laatste tijd ook steeds vaker sprake van overlast. Jongeren uit en buiten de wijk maken gebruik van het informatiecentrum, waarbij huisregels overtreden worden en in de buurt geklaagd wordt over geluidsoverlast.

Om toch het contact tussen Steelande en de bewoners op een hoog peil te houden, zijn de mensen uit de Suikerbuurt welkom op het kantoor van Steelande. Daarnaast blijft men doorgaan met het verspreiden van het informatieblad Suikerbode dat eens in de twee weken verschijnt.