“Ik maakte een kastanje open en toen zag ik hersenen”

Een drukte van belang is het dinsdagochtend bij de Jonge Onderzoekers. “Het is weer zomervakantie dus wij pakken deze week groots uit met allerlei workshops.”

En gevarieerd is het zeker. Van het maken van je eigen aardbevingsdetector tot het bezig zijn met camouflage. “Ik vind het ontzettend leuk om kinderen wat te leren”, zegt workshopdocent Johan van Rhijn. “Een goede vriend bracht mij op het idee om iets te gaan doen met camouflage.”

“Hij heeft namelijk een boerenbedrijf in Friesland en moet altijd voorzichtig zijn met zijn maaimachine als hij het gras maait, omdat er nesten met eieren in liggen die soms bijna niet te zien zijn. Hoe dat werkt, het camoufleren, leg ik aan de kinderen uit, en daarbij mogen ze zelf ook van alles proberen.”

“Ik vind het ontzettend leuk”, zegt Marta. “Ik houd heel erg veel van de natuur. Ik heb enkele jaren geleden eens een kastanje open gemaakt, en toen zag ik allemaal witte dingen, wat leek op hersenen.”

Het volgen van verschillende workshops is deze hele week nog mogelijk bij de Jonge Onderzoekers. Meer informatie hierover is te vinden op hun website.