Extra rijkssubsidie voor herstel Der Aa-kerk

nieuws

De Stichting Der Aa-kerk rekent op een rijkssubsidie van 230.000 euro voor het onderhoud van de kerk. Minister Bussemaker stelt vanaf volgend jaar 20 miljoen euro beschikbaar voor het onderhoud aan grote monumenten.

De Stichting Der Aa-kerk Groningen heeft zich samen met collega-kerken de afgelopen jaren ingezet om dit voor elkaar te krijgen. Door de manier van verdelen van de rijkssubsidie vielen de grote monumenten tot nu toe buiten de boot en moest de stichting het onderhoud aan de Der Aa-kerk beperken tot het meest noodzakelijke. Daaraan is nu een einde gekomen.

De kosten voor groot onderhoud aan de kerk wordt begroot op 460.000 euro.
De Stichting Der Aa-kerk verwacht nog een aanvullende bijdrage van de gemeente Groningen.

Deel dit artikel:

  1. Ja mooi voor deze kerk maar als zakelijke eigenaar van een officieel Rijksmonument kun je in de Stad fluiten naar enige financiële ondersteuning omdat eerst al het geld wordt verdeeld onder de Rijksmonumenten van de gemeente en de RuG en dat is wonderwel elk jaar helemaal op.

    Maar ze komen je wel controleren of je het monument wel goed onderhoud en zo niet of niet goed genoeg dan krijg je een waarschuwing en daarna een boete.

    Onze nieuwe minister van Veiligheid en Justitie kreeg, voor zover bekend en uitgezocht, ten onrechte een BRIM-subsidie van enkele tonnen. Hoor je helemaal niks meer over, vreemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *