Zorgen over levensgevaarlijke oversteekplaats

Ze maken zich ongerust. De bewoners in de wijk De Hoogte. Met de herinrichting van de Noordzeebrug is de oversteekplaats aan het einde van de Bedumerweg er niet veiliger op geworden. “Er moet gewoon iets gebeuren”.

“Een paar weken geleden stak ik hier over”, vertelt de nog erg jonge Hendrik. “Terwijl ik over het zebrapad liep kwam een auto met hoge snelheid aanrijden, die niet remde. Ik moest vervolgens rennen om niet aangereden te worden.” Vader Harold Meijers onderschrijft het probleem. “Vooral ’s ochtends is het hier ontzettend druk. Veel auto’s en fietsers. Door de nieuwe situatie komen auto’s nu met een hogere snelheid aanrijden, en is er slecht zicht op de kruising.”

“Het is de afgelopen periode al verschillende keren mis gegaan”, vertelt buurtbewoonster Jolanda Bosman. “Zeker drie keer heeft er hier al een aanrijding plaatsgevonden. En dan die keren dat het net goed gaat. Regelmatig hoor ik piepende banden, en dan denk ik, het is weer zover.”

Marie-Lou Gregoire is van de provincie Groningen en zij onderschrijft het probleem. “We kunnen er alleen weinig aan veranderen. De Noordzeebrug is inderdaad een provinciaal project, maar de kruising is een probleem dat door de gemeente aangepakt moet worden. Toch gaan we dit als provincie signaleren, en we gaan dit bespreken met de gemeente. Wellicht dat er borden geplaatst kunnen worden zodat automobilisten geattendeerd worden op de gevaarlijke kruising.”

Deel dit artikel:
Adverteren?