Verpakkingsvrije winkel opent deuren

Eindeloos uitpakken van plastic verpakkingen hoeft niet meer want de eerste Nederlandse winkel zonder verpakkingen is namelijk een feit.

Ondanks grootste aankondigingen over een plasticvrije winkel in Utrecht, staat de eerste verpakkingsvrije winkel toch echt in Groningen. Eigenaren Tonny Straatman en Dorothea Piek zijn buiten het werk ook partners en hebben een heel duidelijke taakverdeling. Straatman staat dicht bij het product en de winkel en Piek denkt in grote lijnen.

De winkel in de A-straat is met behulp van crowdsourcing gerealiseerd.

Deel dit artikel:

 1. Mooi initiatief.
  Nu nog alle plastic zakken die je krijgt bij winkels helemaal uitbannen. Je kunt heel gemakkelijk een tas van huis meenemen en daar gekochte spullen in doen.

   1. Mooi bedacht onzinverhaal van linkse media, ga deze boodschap eens brengen in die apenlanden, ze lachen je vierkant uit!

   2. Tuurlijk Pieter, allemaal onzin. ‘t Is weer een links complot hè… net als de rest op Wikipedia natuurlijk.
    Droom lekker verder en geloof vooral alleen wat je zelf goed uitkomt. Het zal jouw tijd wel duren, en kinderen zal je ook wel niet hebben.

   3. Pieter,
    Misschien kun je beter anderen niet langer vervelen met je rancuneuze praatjes.

   4. Jack, dat bepaal ik zelf wel. Ga jij maar weer achter Marc aanlopen en VSH beledigen.

   5. Of je verveelt ons niet langer met je kinderachtige gejammer. Dat mag ook Pieter. Kennelijk hebben je opvoeders tekortgeschoten.

 2. Op zich een goed idee, jammer dat men het er hier nu over eens lijkt te zijn om vooral boodschappen bij dit soort winkels te gaan doem, waar de groenteboer om de hoek in het verleden alles in papieren zakken verpakte, welke men links liet liggen, om iets goedkoper groente in plastic verpakt bij de grootgrutter te gaan halen.
  Beetje mosterd na de maaltijd.

 3. Eeuh, Pieter, apenlanden als Tanzania, Rwanda en Kenia hebben die plastic zakjes al verboden. We lopen nogal achter hier, zelf af te wegen bij groente en fruit.

  1. Bespaar je de moeite Martin, Pieter is niet geïnteresseerd in feiten en ziet in alles een complot van allochtonen of buitenlanders om ons iets aan te doen.

 4. @Anton, ALLES bij Opgeweckt is biologisch. En alle producten zijn dus verpakkingsvrij én komen ook nog eens van dichtbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *