Onrust over ontsluiting Ringweg naar UMCG

wijken
foto: Bob de Vries

Drie bewonersorganisaties hebben bij het Stadsbestuur en de raadsfracties bezwaren geuit tegen de ontsluiting van de Oostelijke Ringweg naar het UMCG. De drie varianten hebben volgens hen alle ingrijpende gevolgen voor de Oosterhamrikzone.

De plannen roepen onrust op bij de bewoners van de Oosterparkwijk, Professorenbuurt en de woonschepen in het Oosterhamrikkanaal. Zij maken zich zorgen over de verkeersveiligheid, de uitstoot van fijnstof, geluidsoverlast en parkeerdruk.

De gemeente weet bovendien nog niet of de busbaan over het Van Starkenborghkanaal de groeiende verkeersstroom kan dragen. De ontwerpers van de varianten slaan ook geen acht op belangen van bewoners, aldus de organisaties. Zo verdwijnen er veel parkeerplaatsen, terwijl hieraan in de wijken een groot tekort is. Ook is de financiering nog niet rond.